Банкеръ Daily

Свят

Гръцкото правителство забрани на тежки туристи да яздят магарета и катъри

Снимка: сп. Mirror

Гръцкото правителство въвежда забрана за язденето на магарета от тежки туристи. Новите разпоредби идват след кампании за защита на животните, които сега изкачват тесните стълби на Санторини, яздени от едри туристи. 

Новите регулации вече бяха публикувани от Министерството на развитието на селските райони и на храните, съобщава Daily Mail. Една от тях предвижда магаретата да не бъдат натоварвани от туристи с тегло над 100 кг. "Животните трябва да получават ежедневно подходяща и адекватна храна и прясна питейна вода в контейнери, които не могат да бъдат замърсени и трябва да се почистват най-малко веднъж дневно. Работните коне не трябва да се натоварват с прекомерна тежест за техния размер, възраст или физическо състояние. Товарът не може да надвишава теглото от 100 кг или една пета от теглото им", гласи разпоредбата. 

Санторини е известен със своите хълмисти терени и магарета традиционно са били използвани за транспортиране на хора над известните стъпаловидни зони, на които превозните средства не могат да имат достъп, като например в столицата Фира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във