Банкеръ Daily

Свят

Гръцките власти разработват план за отменяне на ограниченията след 27 април

Гръцките власти разработват стратегически план за постепенно отменяне на ограничителните мерки заради коронавируса след 27 април, но преходът към нормален живот ще бъде поетапен и продължителен, съобщи днес на брифинг правителственият говорител Стелиос Пецас, предаде ТАСС.

Пецас подчерта, че страната още не се е приближила към момента, когато мерките могат да бъдат отменени.

"Ограничителните мерки действат до 27 април. Да останем вкъщи и да излезем победители", призова правителственият говорител. Той поясни, че връщането към нормалния живот ще бъде продължителен процес и ще протече в последователни фази, различни за всеки сектор на икономиката и за всяка група от населението. Всяка стъпка ще се контролира, а всяка следваща ще зависи от резултатите на предишната. Резултатите от стратегията ще се отчитат ежедневно, каза още говорителят.

Пецас посочи, че Гръцката православна църква участва отговорно в усилията за предотвратяване на разпространението на коронавируса и се е съгласила да отслужи Великденските литургии при закрити врати, без присъствието на вярващите. Той благодари и на медиите за намерението да предават на живо службите, за да имат хората достъп до тях.
"Великден тази година ще бъде различен, няма да ходим на църква, нито по домовете на роднини и приятели. За да продължим да бъдем заедно, тази година ще бъдем далеч един от друг", каза Пецас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във