Банкеръ Daily

Свят

Гръцки анархисти: На митинга против Македония ще се лее кръв

"На 4 февруари може да се лее кръв", предупреждава гръцката анархистка група "Рубикон" във връзка с митинга, който ще се състои в центъра на Атина в знак на протест срещу употребата на името "Македония", съобщава изданието Нюз.ин.

В социалните мрежи анархистите обявяват, че "4 февруари ще бъде техният ден, който няма да мине без загуби" и че те няма да допуснат да бъдат провокирани от фашисти по време на митинга. 

В Туитър заместник-председателят на главната опозиционна партия "Нова демокрация" Адонис Георгиадис оценява предупреждението на анархистите като опит за сплашване, за да няма хора на митинга.

Ако маскираните от площад "Ексархия" дойдат да ни попречат и упражнят сила, отговорност за това ще носи премиерът Алексис Ципрас, пише в Туитър Адонис Георгиадис.

В. "Прото тема" отбелязва, че подготовката на митинга върви трескаво и че организаторите не вярвали на обещанията, дадени от македонския премиер Зоран Заев в Давос за смяна на имената на летището в Скопие и на международната автомагистрала. Те били убедени, че участието в митинга ще е масово и че на него ще се стекат хора от цялата страна. Само до вчера в Атина за митинга са пристигнали над хиляда автобуса.

Вестник "Катимерини" цитира македонския премиер Зоран Заев, който вчера казал, че позицията на неговата партия е за провеждане на референдум въпреки възраженията на коалиционния му партньор Али Ахмети.

Facebook logo
Бъдете с нас и във