Банкеръ Daily

Свят

Граждани на съюзници на САЩ вярват повече в Путин, отколкото в Тръмп

Владимир Путин е по-надежден световен лидер от Доналд Тръмп, смятат гражданите на редица съюзници на САЩ, включително Япония, Южна Корея и седем държави членки на НАТО, става ясно от социологическо проучване, цитирано от Асошиейтед прес.

"Въпреки че доверието в способността на Путин да ръководи външните работи като цяло е ниско, хората в много страни му се доверяват повече, отколкото на американския президент Доналд Тръмп", се казва в проучването.

Като цяло резултатите и на двамата са лоши в сондажа на уважавания изследователски център "Пю", но е удивително високото ниво на международно недоверие към американския президент - пост, наричан понякога "лидер на свободния свят", отбеляза АП.

В Гърция, Германия, Турция, Унгария, Франция, Италия и Испания повечето хора смятат, че Путин е по-способен от Тръмп "да направи правилното нещо в световните дела", сочи проучването.

Тръмп отбелязва по-добър резултат от руския си колега във Великобритания, Канада, Холандия, Полша, Австралия, Индонезия и Израел. Проучването е направено в 37 държави по-рано тази година, като във всяка страна са запитани между 852 и 2464 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във