Банкеръ Daily

Свят

Google не спира да събира данни за местоположението на потребителите

Мениджърите и инженерите на компанията Google са знаели, колко сложно е конструиран процесът по запазване на конфиденциалност на данните за своето местоположение за потребителите на смартфони. Това съобщава порталът Business Insider, като се позовава на  материали от съдебния процес.

Съгласно документите, компанията е продължавала да събира сведения за местоположението на потребителите даже и когато съответните настройки за геолокация  са били изключени. Освен това, от Google са оказвали натиск над LG и други производители на смартфони, те да правят по-труднодостъпни настройките на  дисплея за местоположение, които са били популярни сред потребителите, "посредством активно изкривяване или прикриване на фактите".

От Google и LG засега не са коментирали ситуацията.

Публикуваните документи са част от съдебния процес между Google и щата Аризона. По-рано, през май миналата година, главният прокурор на  щата Аризона Марк Брнович се обърнал към съда с иск, обвинявайки Google в незаконно събиране на информация за местоположението на потребителите.

 

Аризона 

(на английски и на испански: Arizona) е щат, разположен в югозападния регион на САЩ. Площта му е 295 234 km² (3% от територията на САЩ, шесто място по големина). Население му е над 7 171 000 души (2.19% от населението на САЩ, 15-о място). Столица и най-голям град е Финикс.

Аризона граничи с щатите Калифорния на запад, Невада на северозапад, Юта на север и Ню Мексико на изток, а на юг с мексиканските щати Сонора и Баха Калифорния, като границата с Мексико е дълга 626 километра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във