Банкеръ Daily

Свят

Голям скандал в Русия заради реклама с лесбийки

Отляво надясно: майка, двете й дъщери и партньорката на едната дъщеря

Руска верига супермаркети ВкусВилл се извини днес заради реклама, която показва двойка лесбийки и която възмути консервативните среди в страната, предадоха световните агенции.

Миналия четвъртък веригата бе публикувала в сайта си промоционална статия, в която семейства споделяха тайната на тяхното щастие. Едно от тях, съставено от майка и две дъщери и от годеницата на едната от тях, породи полемика. В крайна сметка веригата от супермаркети премахна статията от сайта си и постави там съобщение, в което се говореше за грешка и липса на професионализъм.

Тази статия нарани дълбоко голям брой наши потребители, наши служители, наши партньори и наши доставчици, казва компанията и уточнява, че цели да продава добри и пресни продукти, а не да публикува текстове, в които да има заемане на политически или социални позиции.

Не искаме по никакъв начин да ставаме източник на разделение и на омраза, казват от ВкусВилл в изявлението си, подписано от създателя на веригата Андрей Кривенко.

Преди този обрат завеждащият отдела за реклама на компанията Роман Поляков твърдеше, че въпросната рекламна статия отговаряла на ценностите за многообразие на ВкусВилл. Той припомняше, че има еднополови семейства и че те също пазаруват във веригата супермаркети.

ВкусВилл е основана през 2009 г. и има огромен успех в Русия с продуктите си, представяни като най-добрите за здравето и продавани в опаковки без агресивен маркетинг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във