Банкеръ Daily

Свят

Годеницата на Джамал Кашоги: На 2 октомври убиха не само него, но и много по-големи ценности

Хатидже Дженгиз

Не само Джамал Кашоги беше убит на 2 октомври, но и много по-големи ценности, заяви пред Конгреса на САЩ годеницата на убития в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул журналист Джамал Кашоги, предаде турската частна телевизия НТВ.

Хатидже Дженгиз критикува САЩ, че дори и 7 месеца след убийството те не са предприели никакви действия.

"САЩ могат да осъществят в рамките на Конгреса международно разследване. Г-н Тръмп може да потърси сметка, като прекъснат отношенията си със Саудитска Арабия", каза тя, цитирана.

"Не бяха ли убити на 2 октомври не само Джамал, но и много по-големи ценности, ценности, които и Америка защитава", запита още годеницата на покойния журналист.

Журналистът Джамал Кашоги, който пишеше за в."Вашингтон пост" и критикуваше саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, бе убит в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Останките му все още не са намерени. ЦРУ и някои западни страни смятат, че саудитският престолонаследник е наредил убийството, което саудитски официални представители отричат. Саудитски прокурор обвини 11 души за убийството на Кашоги, като за петима от тях бе поискано смъртно наказание по обвинения, че са дали нареждане и извършили престъплението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във