Банкеръ Daily

Властите в Лондон:

Глупости са, че Хамънд бави "Брексит"-а

Филип Хамънд

Спекулации, че британският финансов министър Филип Хамънд се опитва да забави процеса по излизане на страната от ЕС, бяха отхвърлени от властите в Лондон и бяха определени като "пълна безмислица", съобщи БНР, цитирайки Би Би Си, .

Повод за това опровержение даде информация през уикенда на "Дейли телеграф", според която Хамънд е изправен пред обвинения в опит за "подкопаване" на "Брексит" чрез оказван от него натиск върху кабинета за забавяне на мерките, предназначени за налагане на строг контрол на имиграцията в страната.

Би Би Си обаче цитира свои източници от Министерството на финансите да определят като "глупост" тези твърдения, визирайки факта, че през миналата седмица Филип Хамънд е обсъждал със своите колеги от правителството планове за контролиране на имиграцията, след като Великобритания напусне Европейския съюз.

Кореспондентът на Би Би Син Йън Уотсън съобщава, че по време на срещата действително е имало напрежение, но не и скандал по този въпрос.

По този начин той опроверга информация на "Дейли телеграф", според която Хамънд е бил един от членовете на кабинета, които са призовавали за повишено внимание относно плановете за нова система за разрешителни за работа, предназначена да намали имиграцията. Изданието също така отбеляза, че на срещата на кабинета вътрешният министър Амбър Руд е представила планове за визов режим след "Брексит", който да принуди всички трудещите се от Европейския съюз да докажат, че те имат необходимите качества за съответната квалифицирана работа, преди да бъдат допуснати във Великобритания.

Британският вестник също така посочва, че този план е сякаш потвърждение, че Обединеното кралство ще изостави единния европейски пазар като част от процеса по Brexit – нещо, за което предупреждава финансовият министър Филип Хамънд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във