Банкеръ Daily

Свят

Глобата за превишена скорост в Австрия стига до 5000 евро

Според новите правила не само глобите ще са по-високи, но полицията ще има правото да конфискува автомобила на нарушителя, ако прецени, че е необходимо. 

Австрийските власти въведоха строги правила срещу нарушенията на пътя. От 1 септември влизат в сила нови, много строги мерки. Финансовите санкции ще се увеличават с всеки километър отгоре над допустимите и може да достигне до 5000 евро.

Ако полицията хване шофьор, който кара с 30 км/ч над ограничението на скоростта, ще глоби водача със 150 евро вместо досегашните 70 евро. Размерът на глобите ще се увеличават с всеки километър отгоре над допустимите и може да достигне до 5000 евро. На този етап обаче максималната глоба ще бъде налагана на шофьори, които са нарушавали ограниченията на скоростта системно.Ако турист нарушава ограничението на скоростта на пътя, той ще трябва да плати глобата на място.

Според новите правила не само глобите ще са по-високи, но полицията ще има правото да конфискува автомобила на нарушителя, ако прецени, че е необходимо. Участващите в незаконни гонки, освен глоба, са изправени пред отнемане на свидетелството за управление за най-малко шест месеца. Връщането му ще става след преминаването през психиатричен преглед.

Този ход на австрийските власти дойде след като Министерството на транспорта във Виена установи, че много от шофьори не се притесняват от съществуващите санкции. Те ще засягат както австрийците, така и посещаващите страната.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във