Банкеръ Daily

Свят

Главният конкурент на Ердоган: Турция скъса с демократичните ценности

Мухарем Индже

Главният конкурент на президента на Турция Реджеп Ердоган - кандидатът на Народнорепубликанската партия Мухарем Индже, предупреди за сериозната опасност за страната, идваща от новото ръководство на републиката, съобщи ТАСС.

Това заяви Индже днес в реч, предавана от телевизионния канал Ен Ти Ви. 

Започващият от днес работа режим представлява голяма опасност. Съсредоточаването на изпълнителна, законодателна и съдебна власт в ръцете на един човек поставя въпроса за оцеляването. Ние ще живеем така и всички ще плащаме цена за това, заяви той. 

Индже смята, че Турция е скъсала връзката с демократичните ценности, с парламентарната система.  

Ние преминахме към режим на еднолично управление. Факторите, заплашващи обществения мир, ще останат актуални и ние ще продължим да чувстваме голяма тревога за нашето бъдеще, каза Индже.

Преди това Мухарем Индже обяви, че приема резултатите от изборите, на които Ердоган и неговата партия извоюваха победа, предаде турската частна телевизия НТВ.

Няма значителна разлика между протоколите, достигнали до нас, и процентите, обявени от Висшата избирателна комисия. Признавам изборните резултати, заяви Индже на пресконференция днес.

Той изтъкна, че 15 милиона турци са гласували за него, и посочи, че целта на НРП е броят им да нарасне на 30 милиона. Ще работя за това, каза кандидат-президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във