Банкеръ Daily

Свят

Главата на Англиканската църква - таен доброволец в болница

Духовният глава на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби тайно е работил като доброволец в лондонска болница по време на карантината, въведена във Великобритания заради коронавируса. Това съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от ТАСС.

По информация на изданието 64-годишният духовник е преминал специални курсове за правилно боравене със средства за индивидуална защита и работа с инфектирани хора. След това той е започнал да посещава болница "Сейнт Томас", която се намира близо до резиденцията му. В същата болница премиерът Борис Джонсън се лекуваше от COVID-19 няколко седмици. Вестникът уточнява, че архиепископът не е контактувал с премиера в лечебното заведение.

От самото начало на карантината Уелби доброволно е започнал да служи като капелан в болницата и заедно с други свещеници е давал утеха на болните и умиращите, посочва анонимен източник, цитиран от "Дейли телеграф".

Формално глава на Англиканската църква е кралица Елизабет Втора.

Църквите във Великобритания са затворени заради епидемията още от средата на март. От 23 март в страната са в сила строги ограничителни мерки, които от днес започват леко да се смекчават.

По последни данни броят на заразените с коронавируса във Великобритания достига 226 000, а над 32 600 са починали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във