Банкеръ Daily

Свят

Гласуването за импийчмънта на Тръмп ще е на 5 февруари

Американският Сенат гласува график за останалите етапи от процеса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, според който крайното гласуване ще се състои в 16 часа източноамериканско време (21 ч по Гринуич) на 5 февруари, предаде Ройтерс.

Малко преди това Сенатът отхвърли предложението на демократите за призоваване на нови свидетели и представяне на нови доказателства в процеса.

В понеделник сенаторите ще изслушат заключителните аргументи на обвинението и защитата. Заседанието ще започне в 11 ч (16 ч по Гринуич).

Заключителните аргументи ще бъдат последвани от изказвания на сенаторите за това дали Тръмп трябва да бъде признат за виновен по повдигнатите две обвинения (в злоупотреба с власт и възпрепятстване работата на Конгреса) или да бъде оправдан. Във вторник се очаква изказванията на сенаторите да продължат.

Във вторник вечерта се очаква президентът Тръмп да произнесе речта си "За състоянието на съюза" на общо заседание на двете камари в Конгреса.

Почти сигурно е, че Сенатът ще оправдае Тръмп, тъй като за отстраняването му от власт е необходимо мнозинство от две трети в горната камара, а никой от 53-та републиканци не е показал признаци, че ще гласува за осъждане на президента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във