Банкеръ Daily

Свят

"Гласувах за момче на име Тръмп", каза президентът на САЩ

"Гласувах за момче на име Тръмп", каза пред журналисти президентът на САЩ, след като днес гласува предварително в Палм Бийч, щата Флорида, на президентските избори на 3 ноември, предаде Асошиейтед прес.

Гласуването на Тръмп бе предавано на живо от американските телевизионни канали.

Палм Бийч е близо до частния клуб на президента Мар а Лаго. Обикновено той гласуваше досега в Ню Йорк, но миналата година смени постоянния си адрес и се регистрира във Флорида, припомня АП.

При гласуването Тръмп носеше маска, но я махна, след като се приближи до журналистите. "Много сигурно гласуване. Да ви кажа, това е много по-сигурно, отколкото да пратиш гласа си по пощата", заяви Тръмп.

Над 50 милиона американци вече са гласували в изборите за президент на страната. А това е рекордно постижение по ранно гласуване, коментират световните агенции. 

Припомняме, че демократите призовават хората да гласуват по-рано тази година като една предпазна мярка в условията на пандемията от коронавирус. От своя страна Доналд Тръмп твърдо отстоява мнението, че гласуването по пощата е предпоставка за възможни измами. 

Около 35 милиона американци са пуснали своя глас по пощата, а други 15 милиона са гласували в специално разкритите урни за предварителен вот.

Общо 47 милиона гласа бяха подадени предварително на изборите през 2016 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във