Банкеръ Daily

Свят

Германският финансов министър Олаф Шолц с призив за ваксиниране

Германският финансов министър Олаф Шолц е призовал сънародниците си да насърчават приятели и роднини да се ваксинират срещу Ковид-19, съобщава ДПА. Това той е казал по време на предизборната си кампания в Северна Германия.
Олаф Шолц е кандидат на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) за канцлер в предстоящите избори  през септември. Според него на фона на забавянето на процеса на ваксинация, хората трябва да бъдат убедени в необходимостта от това да се имунизират. "Просто сега всички сме в по-голяма безопасност", допълва политикът.
Той е изразил и  подкрепата си за предложението на Министерството на здравеопазването задължителното носене на маски да продължи и през есента. То ще бъде обсъдено по-късно тази седмица в правителството.
Олаф Шолц е заявил още, че участие в дейности на закрито трябва да се разреши само на хора, които вече са се ваксинирали, преболедували са коронавируса или имат отрицателен тест. А тези, които все още не са ваксинирани, би трябвало да плащат за тестовете си, категоричен е той.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във