Банкеръ Daily

Свят

Германски лекари призовават за строга двуседмична карантина

Единственият начин да се избегне претоварване на болниците, докато страната се бори с третата вълна на коронавируса, е въвеждането на строга двуседмична карантина. Това мнение изразиха от асоциацията на лекарите, работещи в германските интензивни отделения, предаде ДПА.

За да се избегне претоварването на интензивните отделения е необходима комбинация от строга карантина, ваксинации и тестове, заяви ръководителят на Германската интердисциплинарна асоциация за интензивни грижи и спешна медицина Кристиан Караджианидис пред в. "Рейнишен пост".

Той призова политиците да спрат незабавно всички планирани отваряния, предвид бързото нарастване на броя на случаите. "Моля политиците да не изоставят болничния персонал", добави лекарят.

Днес институтът за инфекциозни болести "Роберт Кох" обяви най-високите си седемдневни данни за броя на заразените на 100 000 жители: 124,9. Ден по-рано това число беше 119,1.

Извършено наскоро проучване на телевизия ZDF показа, че привържениците на засилването на ограничителните мерки са повече от поддръжниците на облекчаването им, отбелязва ДПА. 36 на сто от германците искат засилване на ограничителните мерки, а 31 на сто подкрепят запазването им на сегашното равнище. Само една четвърт искат облекчаването им.

Facebook logo
Бъдете с нас и във