Банкеръ Daily

Свят

Германската провинция Хесен ще изисква тест за Ковид от пристигащите от България

Във връзка с мерките за ограничаване разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на федерална провинция Хесен, от 9 януари 2021 г. всички граждани, пристигащи от България, както и от останалите рискови региони, следва:

1.  да се регистрират на електронен адрес www.einreiseanmeldung.de

2. при пристигането си да представят на електронен или хартиен носител направената регистрация от електронен адрес www.einreiseanmeldung.de

3. при пристигането си да представят негативен тест за коронавирус COVID-19 (PCR- или антигенен тест на английски, немски или френски език), направен не по- рано от 48 часа преди пристигането

или незабавно след пристигането си в Хесен да се тестват за коронавирус COVID-19 (PCR или антигенен тест на английски, немски или френски език)

4. задължителната карантина от 10 дни в домашни условия остава, независимо направения тест

5. на петия ден след пристигането в Хесен (денят на пристигане не се брои) е възможно гражданите да се тестват отново за коронавирус COVID-19 (PCR- или антигенен тест) и след излизането на отрицателен резултат да прекратят задължителната карантина.

Във федерална провинция Северен Рейн - Вестфалия също се налага на пристигащите от рискови региони граждани задължителната карантина от 10 дни в домашни условия. Тя може да бъде прекратена при представяне на отрицателен резултат от направен не по- рано от 48 часа преди пристигането или незабавно след пристигането в провинцията тест за коронавирус COVD-19 (PCR-тест на английски, немски или френски език).

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с генералното консулство във Франкфурт на Майн  на следните телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10.

Facebook logo
Бъдете с нас и във