Банкеръ Daily

Свят

Германия започва бърза депортация

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че Германия започва ускорена депортация на лица, на които е отказан статут на бежанци. "Започваме една седмица преди планирания срок. Пакетът от мерки има за цел да намали формалностите и да ускори депортацията, както и да намали паричните възнаграждения", коментира той и изрично уточни, че броят на депортираните ще се увеличи, но не спомена с колко.

Без да дава подробности, Де Мезиер обяви, че управляващата коалиция е постигнала споразумение за създаването на т.нар. транзитни зони за бежанците по германските граници. От друга страна още този уикенд влиза в сила опростената процедура за депортация на всички, които са получили отказ за получаване на убежище.

Министърът каза, че все още няма договор с всички подробности около транзитните зони, но между коалиционните партньори има съгласие по границите да се прилага бързата процедура за хората, които нямат право на убежище.

Германският вестник "Билд" преди няколко дни съобщи, че транзитните зони ще бъдат преди всичко по границата с Австрия. Те ще бъдат от два типа – палатков и контейнерен. Зоните ще бъдат провъзгласени като екстериториални, т.е. не са част от държавната територия на страната.

В тези палаткови селища само за няколко дни ще се решава дали някой ще бъде приет или върнат обратно. Всички неполучили убежище ще бъдат връщани обратно в родината си - с влак, самолет или доброволно.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във