Банкеръ Daily

Свят

Германия въведе задължително носене на маски

Хорст Зеехофер, федерален министър на вътрешните работи на Германия

Германия въведе задължителното носене на предпазни маски на територията на цялата страна като мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщават германските медии.

В различните федерални провинции изискванията са формулирани по различен начин, но общото задължение е гражданите да са с покрити нос и уста в обществения транспорт, в обществени сгради и по време на пазаруване в магазина, 

В някои от провинциите е предвидена и глоба за нарушаване на това разпореждане.

Досега отделните провинции не можаха да постигнат съгласие с канцлера Ангела Меркел относно задължителния характер на носенето на предпазна маска, затова към гражданите бяха отправяни единствено препоръки за използването им.

През последната седмица Институтът „Роберт Кох" отчита най-голямото нарастване на смъртни случаи от началото на пандемията досега. На 16 април е имало 315 смъртни случая в рамките на 24 часа - това представлява смъртност от 3,2%.

За последните 24 часа (до 22.4) има 2237 нови случая на заразени с коронавирус. До момента са починали общо 4879 души

. В началото на седмицата в Германия вече бяха разхлабени част от мерките по карантината – отвориха врати малки и средноголеми магазини с площ до 800 кв. метра. В най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия от днес на училище тръгват близо 90 000 ученици, на които тази година им предстоят матури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във