Банкеръ Daily

Свят

Германия въведе строг граничен контрол

Германските власти вече изискват пристигащите от високорискови страни да представят на границата отрицателен резултат от PCR-тест.

Германия въведе по-строги гранични проверки за овладяване на разпространението на коронавируса.  Германските власти вече изискват пристигащите от високорискови страни да представят на границата отрицателен резултат от PCR-тест, направен най-много 72 часа по-рано.
Като високорискови се определят страни с над 200 заразени на 100 000 жители на седмица.

Шофьорите на камиони, каращи плодове и зеленчуци от Португалия и Испания, също трябва да представят резултат от тест, което на практика е почти невъзможно, предупреждава Андреас Брюгер, ръководител на германската асоциация на търговците на плодове.

Полицията засили контрола на летището във Франкфурт, проверявайки пътниците от много високорискови райони при излизането от самолета. Тези, които не могат да представят резултат от тест, могат да се тестват на летището.

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан обяви, че Германия ще закупи експериментално лекарство за Ковид-19, базирано на антитела, в опит да се предотврати развиването на тежки симптоми.

Препаратът, с какъвто бе лекуван президентът на САЩ Доналд Тръмп, все още не е одобрен от здравните власти на ЕС, но получи спешно одобрение от регулаторите в САЩ. Германия е първата европейска страна, която ще го прилага, първоначално в университетски болници, каза Шпан, цитиран от "Дойче Веле".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във