Банкеръ Daily

Свят

Германия се сблъсква с втора вълна на коронавируса

Германия се сблъсква с втора вълна на коронавируса и поради неспазване на правилата за социална дистанция рискува да загуби предишните си успехи в овладяването на разпространението на заразата. Това заяви днес в интервю ръководителят на германския лекарски съюз Зузане Йона, цитирана от Ройтерс. 

"Вече сме свидетели на леко второ увеличаване (на случаите)", каза пред в. "Аугсбургер алгемайне" Йона, която е председател на така наречения Марбургски съюз, представляващ лекарите в Германия.

По думите й има опасност силното желание за връщане към нормалността и разхлабването на противоепидемичните мерки да заличат успехите, постигнати досега от Германия. Затова тя призова хората да спазват правилата за социална дистанция и хигиена и да носят маски.

През последните седмици броят на новите заразени в Германия се увеличава. И други здравни експерти, подобно на Йона, предупредиха, че неспазването на правилата за социална дистанция и хигиена от част от обществото е причина за разпространение на коронавируса.

Най-голямата европейска икономика засега устоява на пандемията с далеч по-малко жертви в сравнение с някои други големи европейски страни като Франция и Италия, благодарение на масово тестване, добре подготвена здравна система и спазване на социална дистанция.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи с 879 до 211 281, показват данните от днес на Института "Роберт Кох". Броят на починалите се е увеличил с осем до 9156.

Facebook logo
Бъдете с нас и във