Банкеръ Daily

Свят

Германия се готви за най-тежките три месеца

На 22 декември в Германия бе регистриран пик в броя на новозаразените на 100 000 души в рамките на една седмица.

Вече е ясно, че в Германия ограниченията заради коронавируса ще продължат и след 10 януари. Въпросът е само докога. Политици в страната предупреждават, че предстоят трите най-тежки месеца от началото на пандемията, пише Дойче Веле.

„Заради все още твърде многото случаи на зараза с коронавируса е необходимо удължаване на ограниченията“, заяви германският здравен министър Йенс Шпан.

Интензивните отделения са пълни с пациенти, заболели от Ковид-19, поради което броят на заразите трябва да бъде не само намален, но и задържан на ниско ниво продължително време, каза още Шпан и добави: "Това е по-добре, отколкото да избързаме с разхлабването на мерките и само броени седмици по-късно отново да бъдем изправени пред трудни въпроси“.

Настойчив призив за удължаване на ограниченията отправи и здравният експерт на Социалдемократическата партия Карл Лаутербах.

„Предстоят ни трите най-тежки месеца от началото на пандемията, с висок брой заразени и починали“, каза той пред „Райнише пост“. Според него, благоприятни промени можем да очакваме едва от април нататък - в резултат от по-хубавото време и повечето налични ваксини.

На 22 декември в Германия бе регистриран пик в броя на новозаразените на 100 000 души в рамките на една седмица.

Докога да бъдат удължени ограниченията  - това ще бъде решено във вторник от канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на германските провинции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във