Банкеръ Daily

Свят

Германия регистрира рекорд на инфекциите от ковид

Здравните власти  предупредиха, че ще трябва да отложат планираните операции през следващите седмици, за да се справят със сегашната вълна на пандемията. 

Процентът на заразяване с коронавирус в Германия се повиши до най-високото си ниво от началото на пандемията, показват  данните на службите за обществено здравеопазване в понеделник.Броят на потвърдените случаи на коронавирус нарасна до 4 782 546. Броят на смъртните случаи се е увеличил с 33 до общо 96 558, съобщи Ройтерс.

Здравните власти  предупредиха, че ще трябва да отложат планираните операции през следващите седмици, за да се справят със сегашната вълна на пандемията. 

Седемдневният процент на заболеваемост - броят на хората на 100 000, заразени през последната седмица - нарасна до 201,1, по-високо от предишния рекорд от 197,6 през декември миналата година, показаха данните от института Робeрт Кох в понеделник.

Премиерът на провинция Бавария Маркус Зьодер призова за по-решителни действия с оглед на новия пик на заболеваемостта. Трябва да се направи повече „от малко задължително тестване в домовете за стари хора“, каза той пред радио Deutschlandfunk.

Зьодер призова отново да се предлагат безплатни тестове, да се активират отново центровете за ваксинация и провинциите и федералното правителство да координират своите стратегии. Германия премахна безплатното тестване, за да стимулира хората да си поставят ваксини.

Германия вече трябваше да премести някои пациенти от региони с претоварени болници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във