Банкеръ Daily

Свят

Германия постави България сред „областите с висока честота“ на Ковид-19

От 21 март страната ни ще бъде поставена в "Списъка на рисковите области с висока честота на заболяванията от КОВИД-19" на Института „Робърт Кох“, съобщиха от Министерството на външните работи..

За пристигащите от страни, класифицирани в тази категория, важат по-стриктни правила.

Остава в сила задължението на всички пътници да си направят предварителна дигитална регистрация, на HTTPS://WWW.EINREISEANMELDUNG.DE/

НОВО!!>> Необходимо е всички пристигащи в Германия да разполагат с доказателство, че не са носители на коронавируса ОЩЕ ПРЕДИ ВЛИЗАНЕТО в ГЕРМАНИЯ. (Т.е., отпада възможността да се прави тест след пристигането в Германия!)

Съответно, пътуващите трябва да носят със себе си отрицателен резултат от тест, направен в рамките на до 48 ч. преди пристигането в Германия. Следва да се представя при поискване - на компанията-превозвач, при граничния контрол и на компетентните здравни власти. Тестовете трябва да отговарят на изискванията на Института "Роберт Кох": HTTPS://WWW.RKI.DE/TESTS. Резултатът от теста („сертификат“) може да бъде медицинско свидетелство или негативен резултат за SARS-CoV-2 на хартиен носител или в електронен формат, на английски, немски и френски език. Сертификатът трябва да се пази в рамките на до 10 дена след влизането в Германия, тъй като местните здравни власти може да изискат да им бъде представен.

Остава в сила задължението за влизане в 10-дневна карантина, независимо от наличието на отрицателния тест за корона-вируса при пристигането в страната.

Остава в сила възможността продължителността на карантината да може да бъде съкратена, най-рано след 5-ия ден, като бъде направен НОВ ТЕСТ за корона-вируса. Резултатът трябва да бъде отрицателен.

ВАЖНО!! Припомняме, че всяка федерална провинция в Германия прилага правилото за карантината в адаптиран, съобразен с местните особености на разпространението на КОВИД-19, вид. Моля, проверявайте предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътувате. За действащите разпоредби на отделните федерални провинции, моля вижте на официалните им уеб-страници:

HTTPS://WWW.BUNDESREGIERUNG.DE/.../CORONA-BUNDESLAENDER...

В случай, че имате нужда от допълнителна информация относно правилата за карантината, моля обръщайте се директно към местната германска здравна служба, отговаряща за населеното място, което се явява крайна дестинация на пътуването Ви. За да откриете правилната здравна служба, моля ползвайте следната търсачка: HTTPS://TOOLS.RKI.DE/PLZTOOL/ .

При неспазване на разпоредбите, германските власти имат право да налагат глоби, в размер на до 25 000 евро.

 

Oстава в сила въведеният временен граничен контрол на границата с Чехия и провинция Тирол

Контролът бе въведен поради разпространението на вирусни мутации в пограничните с ФРГ райони на Чешката република и в Австрия (Тирол), в следствие на което те бяха квалифицирани като „области с вирусни мутации“, което означава временна забрана за превоз на пътници и препоръка за преустановяване на пътуванията от тези страни. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във