Банкеръ Daily

Свят

Германия ограничи влизащите от Великобритания

Германия променя класификацията на Великобритания, определяйки я като "зона, в която се разпространява вариант на коронавируса" поради разпространението на варианта, открит за пръв път в Индия, обяви снощи Институтът по заразни болести "Роберт Кох", цитиран от ДПА.

Това решение означава, че от утре ще влязат в сила значителни ограничения на пътуванията. Компаниите за железопътен, въздушен и автобусен транспорт ще могат да допускат в страната само германски граждани. Пристигналите в Германия ще трябва да се подложат на двуседмична карантина, без възможност за избягването й, дори и ако дадат негативен тест за вируса.

"Тази стъпка е трудна за Великобритания, но е необходима, за да се предотврати бързото разпространение на индийския вариант в Германия", заяви говорител на германския здравен министър Йенс Шпан. Той подчерта, че целта за намаляване на броя на заразените изисква да се попречи на разпространението на по-заразните варианти на коронавируса и тази опасност може да се избегне само с напредъка на ваксинацията.

В момента класификацията "зона, в която се разпространява вариант на коронавируса" се прилага към 11 страни от Азия, Африка и Южна Америка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във