Банкеръ Daily

Свят

Германия обяви Хърватия и България за високорискови зони

​Германия добави днес Хърватия и България в списъка си с високорискови зони за КОВИД-19, въвеждайки минимум петдневна карантина за неваксинирани и непреболедували пътници, пристигащи от тези две държави, предаде ДПА.

Още три страни от Европейския съюз - Румъния, Литва и Словения, вече са в списъка, който се изготвя от германския институт "Роберт Кох".

В Европа има ръст на инфекциите и хоспитализираните, който в някои страни е стряскащо. Това се случва на фона на застудяването и забавянето на ваксинациите на някои места.

Общо близо 70 страни по света са обявени от Германия за високорискови зони за КОВИД-19. Всеки, който не е преболедувал или не е бил напълно ваксиниран и се връща в Германия от тези държави, трябва да се подложи на 10-дневна карантина. Тя може да бъде съкратена, ако идващите от тези страни дадат отрицателен тест за коронавирус пет дни след пристигането си.

Наред с Хърватия и България днес към списъка на високорисковите държави бяха прибавени Камерун, Сингапур и Република Конго, а Кения, Косово, Ирак и Хондурас бяха извадени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във