Банкеръ Daily

Свят

Германците са по-непреклонни от французите за предоговаряне на Брексит

Германците са по-непреклонни от французите по въпроса за предоговаряне на Брексит, предаде АФП. Агенцията се позовава на проучване на института "Кантар", проведено в шест страни.

58% от французите не са съгласни Европейският съюз да дава на Великобритания възможност за договаряне на ново споразумение за напускане на съюза. Почти същият процент анкетирани (57%) са против ново отлагане на Брексит, планиран за 31 октомври. Германците са още по-непреклонни: 62% от тях са против предоговаряне на сделката за Брексит, а 66% са против ново отлагане.

Обратно, 52% от поляците са отворени към идеята за предоговаряне, а само 47% от холандците смятат, че не трябва да има ново отлагане на Брексит. Само 38% от французите са на мнение, че в случай на Брексит без сделка ситуацията ще бъде по-лоша за Европейския съюз.

Повечето германци, поляци, испанци и холандци не очакват хубави неща за ЕС и за държавите си при този сценарий. Едва всеки четвърти французин смята, че Брексит е нещо лошо. За сравнение така мислят три четвърти от германците и ирландците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във