Банкеръ Daily

Ангела Меркел:

Г-20 ще се фокусира върху устойчивия икономически растеж

Участниците в срещата на Г-20 ще трябва да се съсредоточат върху устойчивия и инклузивен икономически растеж, вместо върху собственото си благоденствие, заяви германският канцлер Ангела Меркел преди срещата на върха, която ще се проведе на 7 и 8 юли в Хамбург. 

Меркел подчерта, че този година Г-20 ще се фокусира върху проблеми като разпределението на богатствата и потреблението на ресурсите. Темите, свързани с лиматичните промени, свободната търговия, защитата на потребителите и поддържането на социалните стандарти, също ще попаднат във фокуса на лидерите от Г-20, допълни тя.

Междувременно десетки хиляди демонстранти се събраха на шествие днес в Хамбург, за да протестират против глобализацията.

Активисти на екоорганизацията Грийнпийс протестираха на пристанището в града против използването на въглища за производство на електричество

Организаторите на протестите очакват над 100 000 демонстранти да участват в неколкодневните демонстрации преди и по време на срещата на Г-20.

Федералната криминална полиция освен това се бои, че могат да бъдат повредени различни инфраструктури, включително пристанището и летището в Хамбург, според информация на в. "Велт ам зонтаг", цитирана от БТА. Властите се опасяват от насилие поради присъствието на леви екстремисти сред протестиращите.

Едно от най-очакваните събития по време на Г-20 ще бъде срещата между американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин. Въпреки че не е планирана отделна среща, се очаква те да разговарят в кулоарите на форума.  
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във