Банкеръ Daily

Свят

Френското правителство отлага представянето на плана в подкрепа на икономиката

Френското правителство отлага представянето на своя плана в подкрепа на икономиката на стойност 100 млрд. евро (118 млрд. долара) в детайли за първата седмица на септември. Това трябваше да стане във вторник, но сега управляващите искат да съсредоточат усилията си върху началото на новата учебна година, съобщават Ройтерс и Франс прес.

Планът за възстановяване вече е готов, графикът за прилагането му все още е в сила, отбелязва в изявление правителственият говорител Габриел Атал.

Сега приоритетите малко се променят. Училищата трябва да отворят на 1 септември, след като повечето бяха затворени през двата месеца на строги ограничителни мерки по-рано тази година като част от мерките за справяне с разпространението на коронавируса. И в момента правителството работи по осигуряването на защитни мерки, които да бъдат адекватни и за хората, и за икономиката.

Франция вече очерта някои от параметрите на антикризисните мерки, като сред тях са намаляване на местните корпоративни данъци, инвестиране в работни места за младите и финансиране на инициативи за опазване на околната среда, отбелязва Ройтерс.

Във Франция отчитат спад на новите случаи на коронавирус за денонощие. Здравни власти съобщават за 3602 заразени при 4586 в петък, предаде Франс прес.

С това заразените в страната стават малко над 238 000. Починалите вследствие на коронавируса за същия период са девет, с което общият брой на смъртните случаи от началото на епидемията нараства на 30 512. Пациентите в интензивно отделение са станали с един повече и са общо 380, отбелязва Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във