Банкеръ Daily

Свят

Френската полиция е извършила 6 млн. проверки за карантината

Във Франция от началото на карантината, въведена заради коронавируса, са направени 5,8 милиона полицейски проверки, заяви днес френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, цитиран от Франс прес.

От 17 март, когато започна карантината, полицаите са наложили 359 000 глоби за нарушаване на мерките, каза вътрешният министър по телевизия Ел Се И.

Крайната "цел на упражняването на контрол е не да се налагат глоби, а да се гарантира спазването на карантината", изтъкна Кастанер. 

Когато излизат от домовете си, французите трябва да разполагат с документ, който да удостоверява целта на излизането им, като то е разрешено само по следните причини: отиване до магазина, отиване на работа и по медицински причини.

По повод предстоящата в някои части на Франция пролетна ваканция на учениците Кастанер предупреди французите да не правят опити да пътуват. Вътрешният министър заяви, че е засилил контрола по големите пътни артерии, летищата и железопътни гари. Влаковата система на Франция работи на шест процента от капацитета си. "Всички нарушения ще бъдат санкционирани", категоричен бе Кастанер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във