Банкеръ Daily

Свят

Франсоа Фийон: Русия не е противник на Европа

Кандидатът за президент на Франция Франсоа Фийон заяви, че Русия не е противник на европейците, но е била превърната във "виртуален враг" през последните години. 

Президентът Путин е "крайно труден събеседник, но уважава тези, които изпълняват ангажиментите си", заяви Фийон, като изтъкна, че в качеството си на премиер е сключил с Русия множество споразумения, които са били "крайно благоприятни за Франция".

Президентът на Сирия Башар Асад е ”диктатор”, но уреждането на кръвопролитния конфликт в страната е невъзможно без прякото му участие, заяви още Фийон по радио "Европа-1".

"Башар Асад е диктатор с окървавени ръце, който според мен няма бъдеще в Сирия в дългосрочен план. Смятам обаче, че, за да спре войната в Сирия, да спрат масовите убийства, трябва да се намери решение", каза Фийон. За целта, трябва да се подходи реалистично. "Трябва да се работи с хората, които са на терен и безспорно трябва да се работи с него (Асад) и неговия режим", изтъкна Фийон.

Преди дни Фийон спечели първия тур на първичните избори за кандидат на консервативната десница с 44 на сто от гласовете. Идната неделя той ще спори на балотаж с друг бивш премиер - Ален Жупе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във