Банкеръ Daily

Свят

Франс прес: Пред един отслабен Борисов, пробив на протестния вот

Световните агенции следят развитията около парламентарните избори в България, като поставят акцент върху липсата на ясен победител, успеха на т. нар. протестни партии и ниската избирателна активност, съобщава БТА.

"Пред един отслабен Борисов, пробив на протестния вот", гласи заглавието на материала на Франс прес.

Агенцията отбелязва, че протестните партии, водени от формацията на певеца, превърнал се в политик - Слави Трифонов, са затвърдили своя пробив на произведените вчера предсрочни парламентарни избори в България. Въпросът сега е: ще успеят ли този път партиите да се споразумеят за формиране на коалиция?

Според анализатори Бойко Борисов "няма да управлява, защото е изолиран". Предишните избори в България през април вече загатнаха за край на започналата през 2009 г., рекордно дълга за посткомунистическа България, ера на този бивш бодигард, отбелязва агенция Франс прес.

В същото време анализаторите предупреждават за "възможна спирала на избори" и за "умора на общественото мнение". Днес бе поставен рекорд за най-ниска избирателна активност: под 40% от гласоподавателите решиха да упражнят правото си на вот срещу 50% през април.
Парламентарните избори в България не излъчиха ясен победител, обобщава Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във