Банкеръ Daily

Свят

Forbes публикува класацията на най-младите милиардери за 2020 г.

Американският модел и основател на козметичната компания Kylie Cosmetics Кайли Дженър оглави класацията на списание Forbes за тази година на най-младите милиардери на възраст до 30 години. Според изданието богатството на 22-годишната бизнесдама се оценява на 1 млрд. долара. Миналия ноември Дженър продаде 51% от акциите на Kylie Cosmetics на производителя на козметика Coty за 600 милиона долара.

Сестрите Александра и Катарина Андресен, съответно на 23 и 24 години, всяка от които притежава 42% от акциите на норвежката инвестиционна компания Ferd, която баща им е основал, са на второ и трето място в класацията. Състоянието на всяка от сестрите се оценява на 1,1 милиарда долара.

В сравнение с миналата година Педро де Годой Буено, 29-годишен собственик на германската компания-доставчик на компоненти за автомобили Draexlmaier Lisa Drexlmayer (1 милиард долара) ) и 30-годишният Лудвиг Теодор Браун от Германия, който притежава дял във фармацевтичната компания Б. Браун, са с богатство от 1 милиард долара.

Най-богатият бизнесмен в този списък е 29-годишният ирландец Джон Колисън, който основава системата за разплащане Stripe заедно с по-големия си брат Патрик. Състоянието му се оценява на 3,2 милиарда долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във