Банкеръ Daily

Свят

Финландия отменя някои ограничения в пътуванията

Финландия ще премахне днес огражденията на входовете и изходите от района на столицата си, който близо три седмици бе отцепен от останалата част на страната, съобщи премиерката Сана Марин. Това е първото облекчаване на наложените заради коронавируса ограничителни мерки, предаде Ройтерс.

Ограниченията за влизане и излизане за столичната област Уусимаа бяха въведени на 28 март, за да се избегне разпространяване на вируса в останалата част от страната.

Епидемията обаче продължава и всички други ограничения остават в сила, каза Марин и препоръча да се избягва пътуване до вилите, предаде ТАСС.
По вчерашните данни заразените във Финландия с коронавируса са 3161, починали са 67 души.

Училищата в Дания започнаха отново да се отварят днес, след едномесечно затваряне заради коронавируса, съобщи АФП, цитирана от "Фокус".

Северната страна е първата в Европа, която започна да открива детски ясли, детски градини и начални училища, след като бяха закрити на 12 март в опит да се ограничи епидемията от COVID-19.

Въпреки това класовете се възобновяват само в около половината от датските общини и в около 35 процента от образователните институции на Копенхаген, тъй като другите са поискали повече време за адаптиране към съществуващите здравни протоколи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във