Банкеръ Daily

Свят

Фейсбук забрани отричането на Холокоста

Фейсбук ще забранява съдържание, което отрича Холокоста или изопачава истината по този въпрос, предадоха "Асошиейтед прес" и "Ройтерс".

"Отдавна сваляме постове, които приветстват престъпления от омраза или масови убийства, включително Холокоста. Но с нарастването на антисемитизма разширяваме политиката си за забрана на всяко съдържание, което отрича или изопачава Холокоста. Ако хора търсят информация за Холокоста във Фейсбук, ще ги насочваме към авторитетни източници, за да получат точна информация", пише изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг в публикация в социалната мрежа.

Решението е взето отчасти поради „добре документирания ръст на антисемитизма в световен мащаб“ и „тревожното ниво на невежество относно Холокоста“, се казва в изявление на Моника Бикерт, вицепрезидент на "Фейсбук" по политиката за съдържанието.

„Според неотдавнашно проучване сред възрастни в САЩ на възраст между 18 и 39 години почти една четвърт са заявили, че Холокостът е мит, че е преувеличен или не са сигурни“, добави тя, цитирайки неназовано проучване.

Зукърбърг споделя още, че поставянето на правилните граници между това кое е приемлива реч и това, което което не е не е лесно, но при сегашното състояние на света вярвам, че това е правилният баланс. 

Понятието Холокост обозначава геноцида над европейските евреи, извършен от германския националсоциалистически режим начело с Адолф Хитлер. Според различните преценки, жертва на Холокоста стават между 5,6 и 6,3 милиона души, повечето от които са избити в нацистките концентрационни лагери.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във