Банкеръ Daily

Свят

Фейсбук спря всички профили, свързани с армията на Мианмар

Фейсбук забрани всички профили, свързани с армията на Мианмар, заради насилието, упражнено от военните срещу демонстрантите, подкрепящи демокрацията, предаде Франс прес.

Обявеното днес решение влиза в сила веднага и се отнася за армията и за всички организации, контролирани от въоръжените сили на Мианма. Забранена е също така всякаква реклама на армията на Мианмар във Фейсбук.

"Събитията, разиграли се след преврата на 1 февруари, наложиха по-бързото взимане на това решение. Смятаме, че рисковете от това да продължаваме да разрешаваме на армията на Мианмар да ползва Фейсбук и Инстаграм са доста сериозни", посочи социалната мрежа в изявление.

През последните три седмици генералите от армията на Мианмар прибягват до насилие, за да отслабят протестното движение срещу военния преврат в страната, отбелязва Франс прес.

Загиналите след преврата в Мианмар вчера станаха петима, след като 20-годишен мъж почина от раните си в град Мандалай.

През последните години Фейсбук забрани стотици страници, свързани с армията на Мианмар, но като цяло понесе доста критики за неефективност в борбата с разпространението на злонамерени публикации от страна на въоръжените сили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във