Банкеръ Daily

Свят

Фейсбук сменя името си другата седмица

Марк Зукърбърг

Фейсбук (Facebook) планира да промени името на компанията си следващата седмица, за да отрази фокуса си върху изграждането на метавселената, според източник, пряко запознат с въпроса, предаде технологичното издание The Verge.

Предстоящата промяна на името, за която главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг планира да говори на годишната конференция Connect на компанията на 28 октомври, но би могла да бъде разкрита по-рано, има за цел да сигнализира амбицията на технологичния гигант да бъде известен не само със социалните медии и всичките му свързани с тях главоболия. Ребрандирането вероятно ще позиционира приложението Facebook като един от многото продукти в компанията майка, под чиято шапка са групи като Instagram, WhatsApp, Oculus и др. Говорител на Facebook отказа да коментира тази тема.

Фейсбук вече има повече от 10 000 служители, които изграждат потребителски хардуер като AR очила, за които Зукърбърг смята, че ще станат повсеместни като смартфоните. През юли той каза пред The Verge, че през следващите няколко години "ние ефективно ще преминем от възприемането ни предимно като компания за социални медии към компания за метавселена".

Ребрандирането би могло също да послужи за по-нататъшно отделяне на футуристичната работа, върху която се фокусира Зукърбърг, от интензивния контрол, на който Facebook понастоящем е подложен за начина, по който функционира социалната му платформа днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във