Банкеръ Daily

Свят

Фейсбук ще санкционира потребители, споделящи дезинформация

Фейсбук заяви, че ще вземе по-строги мерки срещу потребители, споделяли нееднократно дезинформация в социалната мрежа, предаде Ройтерс. 

Социалната медия ще ограничава разпространението на всички постове на потребител, който често споделя съдържание, определено като фалшиво от някой от партньорите на компанията, занимаващи се с проверка на факти. Съобщението беше направено снощи в блога на компанията.

Освен това платформата ще добави начини да информира хората, ако те четат, гледат или слушат съдържание, определено като дезинформация от компания, проверяваща фактите.

По време на пандемията от Ковид-19 в социалните медии като Фейсбук и Туитър се разпространиха фалшиви твърдения и дезинформация, отбелязва Ройтерс.

"Независимо дали става дума за фалшиво или подвеждащо съдържание за Ковид-19 и ваксините, климатичните промени, изборите или други теми, ще се погрижим по-малко хора да виждат дезинформация на нашите приложения", се казва в изявление на компанията.

По-рано тази година Фейсбук съобщи, че между октомври и декември са били премахнати 1,3 милиарда фалшиви акаунти, припомня Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във