Банкеръ Daily

Свят

Фейсбук отказа да активира акаунта на Тръмп

През последните седмици от президентството си, на Тръмп беше отказана възможността да пише в Tуитър, Фейсбук и Инстаграм.

Говорител на американския гигант Фейсбук отрече информация, която се появи в медиите, че на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп отново е разрешено да използва акаунтите си в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм. 

По-рано няколко американски медии твърдяха, че ръководството на компанията Фейсбук е възстановила достъпа на бившия президент до страници в тези две социални мрежи. Те твърдяха, че потребителите на трети страни могат да преглеждат акаунтите на Тръмп. В същото време редица специализирани портали обърнаха внимание на факта, че ръководството на Фейсбук не блокира достъпа на потребителите до оглед на акаунтите на Тръмп, а само забранява на самия бивш държавен глава да публикува нови публикации там.

"Статусът на Доналд Тръмп на нашата платформа изобщо не се е променил", заяви говорителят на Фейсбук Анди Стоун в Tуитър. Според него достъпът на бившия американски лидер до акаунти "остава временно спрян". В началото на май надзорният съвет на компанията подкрепи решението за спиране на достъпа на Тръмп до неговите акаунти.

През последните седмици от президентството си, на Тръмп беше отказана възможността да пише в Tуитър, Фейсбук и Инстаграм. Това се случи малко след като на 6 януари поддръжници на републиканеца се опитаха да попречат на одобряването на резултатите от последните президентски избори на 3 ноември в Конгреса на САЩ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във