Банкеръ Daily

Свят

ФБР отхвърли искане на Белия дом да отрече връзки на Тръмп с Русия

ФБР отхвърлило отправено наскоро от Белия дом искане да отрече медийни съобщения за контакти между предизборния щаб на Доналд Тръмп и руското разузнаване миналата година, съобщи телевизия Си Ен Ен.

Телевизията цитира американски висши представители, според които правителството на Тръмп е поискало от ФБР да се намеси, предаде ДПА.
Подобно искане е необичайно, тъй като противоречи на ограниченията за подобни контакти между Белия дом и ФБР по разследвания, които са в ход, отбеляза Си Ен Ен.

По-рано този месец в. "Ню Йорк таймс " и Си Ен Ен съобщиха, че хора от предизборния екип на Тръмп, включително бившият шеф на кампанията му Пол Манафорт, са имали "многократни контакти" с висши представители на руското разузнаване през годината преди изненадващата изборна победа на магната.

Висш служител на Белия дом каза за Си Ен Ен, че искането било отправено едва след като ФБР посочи, че смята съобщенията за неточни. Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър заяви също, че Си Ен Ен е описала погрешно искането.

"Не сме се опитвали да оборваме твърденията. Поискахме от тях да кажат истината", цитира го Си Ен Ен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във