Банкеръ Daily

Свят

ФБР няма данни за потенциални заплахи във връзка с годишнината от щурма на Капитолия

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ не притежава информация, която да сочи за потенциални заплахи във връзка с годишнината от щурма на Капитолия, който стана на 6 януари миналата година. Това става ясно от изявление на специалните служби, публикувано от вестник The Washington Post. "Като винаги, ние напомняме на обществеността за необходимостта да бъде бдителна и да съобщава за всяка подозрителна активност на службите на реда", пише в съобщението.

Администрацията в САЩ е направила извода, че реакция на властите на събитията на 6 януари е била затруднена заради отсътствието на обмен на информация на високите нива и неспособността да се предвиди развитието на ситуацията. „И това е необходимо да се промени", е съобщил за изданието представител на  администрацията на САЩ от висок ранг.

Припомняме, че на 6 януари привърженици на заемащия в този момент поста на президент на САЩ Доналд Тръмп нахлуха в зданието на Конгреса, за да възпрепятстват одобрението на резултатите от проведените през ноември 2020 година в страната избори за държавен глава. Победата в тях спечели демократът Джо Байдън. По време на безредиците вътре в зданието полицията застреля една от участничките в нахлуването. Освен това, бяха отбелязани и още няколко несвързани помежду си случаи на смърт на още няколко човека, които бяха квалифицирани като извънредни произшествия с медицински характер. След сблъсъците почина сътрудник на полицията в Капитолия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във