Банкеръ Daily

Свят

Фаворитът за президент на Украйна обеща да ходи с колело на работа

Зеленски като комедиен президент

Кандидатът за президент на Украйна, представителят на партията "Слуга на народа" Володимир Зеленски е готов да ходи на работа с велосипед, ако победи на днешните избори. Това заяви известният комедиен актьор, който е фаворит в предизборните анкети, на един от избирателните участъци в Киев, предаде ТАСС.

"Да, защо не? На първо място, това е удобно. Мога да го направя", заяви Зеленски пред изданието "Украинские новости". Той отбеляза, че охраната му не одобрява тази идея и се притеснява за сигурността му.

В сериала "Слуга на народа" Зеленски играе ролята на президента на Украйна Василий Голобородко, който отива на работа понякога с велосипед, понякога с градския транспорт.

В днешните президентски избори в Украйна 39 кандидати се борят за гласовете над 29 милиона регистрирани гласоподаватели.

Фаворит в анкетите е 41-годишният Володимир Зеленски. Той е следван от действащия президент Петро Порошенко, лидера на партия "Баткившчина" Юлия Тимошенко, представителя на "Опозиционна платформа - за живота" Юрий Бойко и председателя на партия "Гражданска позиция" Анатолий Гриценко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във