Банкеръ Daily

Свят

Фараж предрича победа за торите с незначително мнозинство

Найджъл Фараж

Британският премиер Борис Джонсън ще спечели най-вероятно парламентарните избори на 12 декември с незначително мнозинство.

Предизборната кампания обаче дотук е вяла, с редица нереалистични обещания и от двете страни. Това заяви днес лидерът на Партията на Брексит Найджъл Фараж, цитиран от Ройтерс.

"Единствената прогноза, която ще направя, е, че избирателната активност ще бъде ниска, ако ние, политическите партии, не успеем да вдъхновим хората да излязат и да гласуват за промяна", каза Фараж пред привърженици в Питърбъро, катедрален град в Източна Англия. "Наистина, изглежда, че партията на Борис ще бъде първа политическа сила. Наистина, изглежда той ще има незначително мнозинство", заяви той.

Фараж добави, че това са едни от най-безличните избори, които някога е виждал.

"Не мога да се сетя за друга кампания, която на този етап да е била толкова вяла", каза той. "Всеки ден чуваме обещания, 100 милиарда за това, 200 милиарда за онова", добави той.

"Всичко това сме го чували вече. Моето впечатление е, че никой не вярва нито на дума от това, което се говори", каза британският политик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във