Банкеръ Daily

Свят

Фараж: ЕС ще загуби повече, ако нямаме договор за свободна търговия

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж заяви пред Европейския парламент, че ако няма сделка за свободна търговия между Великобритания и Европейския съюз, последиците ще бъдат много по-лоши за Съюза:

"Ако решите да отхвърлите разумна търговска сделка, последиците ще бъдат много по-лоши за вас, отколкото за нас. Дори никаква сделка е по-добра за Великобритания от калпавата сделка, която имаме в момента", обяви Фараж пред Европарламента.

Дойдох тук преди 17 години и заявих, че искам да поведа кампания за напускане на ЕС. Смяхте ми се, а сега не се смеете. Основната причина за британското решение е това, че налагате на всички политически съюз, заяви още Фараж, който е водач на парламентарната група "Европа на свободата и пряката демокрация".

По неговите думи единната европейска валута е провалена, а миграционният проблем е бил причинен от германския канцлер Ангела Меркел.

Европейският парламент освирка Найджъл Фараж, още преди той да е започнал своето слово при обсъждането на британския референдум.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във