Банкеръ Daily

Свят

Европейският съвет не успя да постигне решение за бюджета на ЕС до 2027 година

Шарл Мишел

Европейският съвет не успя да достигне до споразумение за бюджета на ЕС до 2027 година. Това е съобщи. председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от БТА.
Тази вечер Европейският съвет е разгледал второ предложение на Европейската комисия, след като по-рано не е било одобрено предложението на Шарл Мишел. Засега не е насрочена датата на следващото заседание на държавните и правителствените ръководители, на което отново въпросът да бъде обсъден.
Според Шарл Мишел постигането на споразумение е политически въпрос, но е отбелязал, и че вижданията на отделните страни вече се сближават. По думи те му голяма част от затрудненията са свързани с оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз.
За каквото и да се споразумее Европейският съвет, то трябва да бъде одобрено от Европейския парламент. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отбелязва, че няма да е лесно, тъй като разговорът за бюджета засяга 27 различни интереса. А и различни отговори има на въпроса какви собствени приходи да има бюджетът на Европейския съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във