Банкеръ Daily

Свят

Европейски страни налагат ограничения заради коронавируса

Редица европейски страни предприемат ограничителни мерки с цел спиране на разпространението на новия коронавирус, предадоха световните агенции.

Дания ще затвори границите си за чужденци днес по обед (13 ч българско време), съобщи министър-председателката Мете Фредериксен, цитирана от Франс прес.

Очаква се мярката да остане в сила до 13 април.

Броят на потвърдените случаи на заразата в Дания достигна 801. Засега в страната няма починал от коронавируса.

Полша също реши да затвори своите граници за чужденци, за да спре разпространението на заразата, предаде Франс прес, като се позова на премиера Матеуш Моравецки.

Така страната последва примера на съседни Чехия и Словакия.

До момента в Полша има 68 потвърдени заразени, двама от които са починали.

От днес в полунощ ще бъдат спрени международните полети и влакове до страната.

Всички училища в Унгария ще бъдат затворени заради коронавируса и обучението ще продължи, доколкото е възможно, по дигитални пътища, обяви премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан, който говори на живо във Фейсбук, каза, че от понеделник учебният процес ще продължи онлайн. Мярката ще остане в сила вероятно "месеци, а не седмици", отбеляза той.

До момента в Унгария има 19 потвърдени случая на заразата. Повечето от тях са ирански студенти, получаващи стипендия от унгарското правителство.

Пътници, пристигащи от чужбина на международното летище на Осло, няма да бъдат допускани в Норвегия, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Изключение ще се прави за хората, идващи от други скандинавски държави.

Норвежците, пристигащи на летището, ще бъдат поставяни под карантина незабавно.

Броят на заразените с коронавируса в Норвегия достигна 996, един от които е починал.

Турция забрани влизането в страна на пътници, идващи от девет европейски страни - Австрия, Белгия, Германия, Дания, Испания, Нидерландия, Норвегия, Франция и Швеция, предаде ДПА, цитирайки министерството на вътрешните работи. Мярката, предприета за ограничаване на разпространението на коронавируса, влиза в сила тази сутрин, в 8 ч. местно време. Няма да бъдат допускани в Турция и граждани на трети страни, които в последните 14 дни са били в тези девет държави. На турските граждани временно се забранява да пътуват до тези девет страни.

Турция има 5 потвърдени случая на заразени с коронавируса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във