Банкеръ Daily

Свят

Европейците не са доволни от мерките срещу пандемията

Мнозинството в ЕС (57 на сто) и у нас (54 на сто) са на мнение, че събитията в тяхната страна вървят в неправилна посока.

Мнозинството от гражданите на ЕС не са доволни от досегашните мерки срещу пандемията, показват данните от проучване на общественото мнение, представени от Европейския парламент.

Половината (50 на сто) изразяват неудовлетворение (37 на сто в България), докато доволни са 48 на сто в ЕС и 57 на сто у нас. Подобни са резултатите и при отговора на въпроса за сътрудничеството между европейските държави в тази посока - 53 на сто в ЕС са недоволни (39 на сто в България), а 44 на сто са доволни (52 на сто у нас). Мнозинството (74 на сто в ЕС и 82 на сто в България) е на мнение, че ЕС трябва да разполага с повече възможности за преодоляване на последиците от пандемията.

Според българските участници в допитването най-голямо внимание трябва да се обърне на подкрепата за гражданите и фирмите (35 на сто), да се инвестират средства в икономиката и да се изготви подход за бъдещи подобни случаи (31 на сто), докато за останалите в ЕС най-важно е да има ваксини за всички (39 на сто) и да се насочат средства към разработването на лечения на ковид (29 на сто).

Мнозинството в ЕС (57 на сто) и у нас (54 на сто) са на мнение, че събитията в тяхната страна вървят в неправилна посока. Според 49 на сто от европейците и 28 на сто от българите в ЕС събитията се движат в грешна посока. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във