Банкеръ Daily

Свят

Еврокомисията открива наказателна процедура срещу България

Европейската комисия съобщи, че открива наказателни процедури срещу Австрия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Литва, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения и Швеция, защото не са приложили правилно изискванията на ЕС за предварителна оценка на промените в законодателството за професиите.

Европейските правила съдържат изисквания за предотвратяване на национални мерки, които могат да затруднят достъпа на квалифицирани специалисти или упражняването на някои професии на пазара на труда. Неправилното прилагане на европейските изисквания може да доведе до прекомерни цени и това може да постави в неравностойно положение потребителите. Според ЕК липсата на правилно приложение може да попречи на развитието на нови услуги или да ограничи достъпа до важни услуги, предава кореспондентът на БТА от Брюксел.

Посочените държави разполагат с два месеца, за да отговорят ЕК. Комисията може да реши да продължи с наказателната процедура, ако не е доволна от отговорите, се отбелязва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във