Банкеръ Daily

Свят

Евродепутати от ЕНП идват да разследват задържането на Борисов

Манфред Вебер

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент съобщи, че изпраща спешно в София свои представители, които да се запознаят на място с данните, свързани със задържането миналата седмица на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

В нашата страна са изпратени председателят на комисията на ЕП по бюджетен контрол Моника Холмайер и евродепутатът Йерун Ленарс, говорител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Отбелязва се, че двамата са поискали срещи с премиера Кирил Петков, вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев.

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер вече заяви, че арестът на бившия министър-председател повдига много въпроси, които спешно трябва да бъдат изяснени.

"Най-напред от българската полиция, която, както изглежда, е предприела действия без заповед за задържане, а после и от Европейската прокуратура, за която българските власти твърдят, че е предоставила доказателствата, които са довели до арестуването", написа Вебер във Фейсбук в петък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във