Банкеръ Daily

Свят

Евакуираха Тръмп по време на брифинг заради стрелба край Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп беше внезапно изведен от залата за брифинги след стрелба край Белия дом. Минути по-късно Тръмп се завърна, за да продължи пресконференцията, посветена на ситуацията с коронавируса .

„Благодаря ви много и съжалявам за случилото се. Имаше стрелба край Белия дом, ситуацията изглежда е под контрол. Искам да благодаря на Тайните служби, че винаги си вършат работата бързо и много ефективно. Но наистина имаше стрелба и някой е откаран в болница. Не знам състоянието на този човек. Изглежда е бил прострелян”, заяви американският президент.

От „Сикрет сървис“ потвърдиха в Туитър, че на ъгъла на 17-а улица и Пенсилвания авеню, на няколко пресечки от Белия дом, е имало стрелба с участието на неин служител. По-късно бе уточнено, че 51-годишен мъж се е доближил до служител на "Сикрет сървис", който бил на пост близо до Белия дом, заявил, че има оръжие, извадил "предмет от дрехите си" и застанал в позицията за стрелба. Агентът го прострелял в торса. И двамата са откарани в болница, се казва в туита на президентската охрана.

Разследването продължава, като силите на реда се опитват да определят мотивите на заподозрения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във