Банкеръ Daily

Свят

ЕС започва оценка на ваксината на CureVac

Европейската агенция по лекарствата съобщи, че започва оценка на ваксината срещу ковид на "КюрВак". Това е една от ваксините от европейската имунизационна стратегия.

Агенцията отбелязва, че все още не са приключили изпитанията на препарата върху хора. Проверката ще продължи до получаването на достатъчно данни за безопасност и ефективност, се посочва в съобщението.

През ноември миналата година Европейската комисия съобщи, че се е договорила за доставка на 225 милиона дози от тази ваксина, с възможност за осигуряване на до 180 милиона дози допълнително. "КюрВак" е германски производител, който наскоро обяви сътрудничество с "Байер".

Този ход разшири настоящия пакт между двете компании, който до момента бе свързан със съдействие за разрешения в отделните държави и глобални доставки.

"Байер" очаква да успее да произведе 160 млн. броя от препарата на "КюрВак" във фабриката си близо до Дюселдорф. Това е първият случай, в който германската компания, чиито продукти варират от аспирин до пестициди, ще произвежда ваксина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във